Verzeker uw rendement uit energie neutraal vastgoed

Een investering in duurzaam vastgoed is een lange termijn investering met grote kansen en risico’s. Daarom is het belangrijk dat u grip heeft op de business case in praktijk. Presteert uw vastgoed volgens ontwerp? Kunt u uw EPV inkomsten borgen? O-Nexus geeft u de antwoorden.

Grip op de business case voor duurzaam vastgoed

In 2050 moeten alle Nederlandse woningen energieneutraal zijn.
Intussen moet uw vastgoed voldoen aan allerlei kostbare duurzaamheidsstandaarden zodat u kunt bijdragen aan klimaatdoelstellingen. 

Dat is goed nieuws, want dat zou betekenen dat ons vastgoed vanaf 2050 geen energie meer verspilt en misschien zelfs oplevert. Maar de voorinvesteringen zijn hoog en het is nog steeds niet makkelijk om rendabele cases te ontwikkelen voor zowel duurzame nieuwbouw als duurzame renovatie.

Of u nu als belegger of als corporatie investeert in de verduurzaming van uw woningportefeuille, uw doelstelling is hetzelfde; u wilt dat uw vastgoed presteert volgens plan. Die prestaties hangen af van de prestaties van het ontwerp, de realisatie en het gebruik van de woning. Hierover worden afspraken gemaakt met ontwikkelaars, aannemers, installateurs en bewoners.

Presteert uw vastgoed volgens verwachting dan is er niets aan de hand. Maar is dat niet het geval, dan wilt u dat op tijd weten zodat er kan worden bijgestuurd waar nodig. Dat is waar O-Nexus voor u het verschil maakt.

Belangrijkste voordelen O-Nexus:

Zekerheid & Duidelijkheid

O-Nexus zorgt ervoor dat de gewenste energieprestaties van uw vastgoed worden vastgelegd en gemonitord. Dreigen duurzaamheidsdoelstellingen niet gehaald te worden, dan heeft u ruim op tijd inzicht in de oorzaak. Omdat uw stakeholders inzicht hebben in hun eigen prestaties vanuit een O-Nexus – als Single Source of Truth -, vermijdt u onduidelijkheden en kan iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen om uw business case te borgen.

O-Nexus in 3 stappen

1. Bepaal de doelstellingen

Als corporatie en/of belegger heeft u een visie over de waardeontwikkeling van uw vastgoed, voor u en uw stakeholders. Aan welke energieprestaties en standaarden wilt u dat uw vastgoed voldoet? U bepaalt, O-Nexus regelt het.

2. Breng meetpunten in kaart

Uw doelstellingen kunnen alleen bewaakt worden als belanghebbenden inzicht hebben in de prestaties waar zij verantwoordelijkheid voor moeten dragen. Hierover moet eenduidigheid bestaan. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. In samenspraak met de installateur en/of het bouwbedrijf brengt O-Nexus de relevante meetpunten in kaart, zodat iedereen het juiste inzicht heeft.

3. En O-Nexus regelt de rest

Presteert uw vastgoed volgens plan, dan hoort niemand van ons. Maar zodra dat niet het geval is, dan zorgt O-Nexus automatisch dat iedereen op tijd het juiste inzicht heeft zodat er kan worden bijgestuurd. Zo zijn er nooit onduidelijkheden en wordt duurzaam & rendabel vastgoed steeds vanzelfsprekender.

Met gemak een duurzame business case realiseren?

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Sluit deze banner om verder te gaan met het gebruik van deze website.