Hoe maakt O-Nexus deel uit van de energietransitie en hoe kunnen huizen meer duurzaam gemaakt worden? ?

Het doel van O-Nexus is om te verduurzamen. Echt verduurzamen. Verduurzamen waar economisch voordeel uit wordt gehaald, en die een nabije toekomst brengt zonder de aarde uit te putten. Energie data in huizen maakt duidelijk dat er een groot deel van de energie onnodig verloren gaat. Dit gaat gepaard met onnodige CO₂ uitstoot. Het doel is om deze CO₂ uitstoot te reduceren.

Besparen van energie kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door de bewoners zelf, waarbij zij het licht uitlaten in kamers die niet gebruikt worden, door ’s nachts de verwarming uit te zetten, of door warmere kleding binnen te dragen. Maar met de snelle tijdsgeest van tegenwoordig past een handsfree automatisch energie management systeem beter. Een systeem dat data gebruikt om energieverbruik te analyseren, te voorspellen en aan te sturen. Met deze gedachtegoed ontwikkelt O-Nexus naar een geoptimaliseerd en zorgeloos energiesysteem in huizen.

Het energiemeetsysteem van O-Nexus verzamelt en beheert de energie data van huizen. Dit is de basis voor de energie optimalisatie doelen. Vanaf hier is alles mogelijk. Met de data die het meetsysteem oplevert worden energie profielen geschetst van de huizen. Hiermee kan er een optimalisatie model bedacht worden die de volle potentie van de zelf opgewekte energie benut. Om meer economisch voordeel uit het systeem te halen kan het energie management systeem ook nog verrijkt worden met data van energieprijzen. Kortom: de data infrastructuur, energie optimalisatie algoritmes en energie sturing maken uiteindelijk een automatisch energie management systeem mogelijk.

Met de data krijgen we duidelijk inzicht in hoe de energiestromen bewegen en hoe energie minder verspilt kan worden. Daarnaast geeft het ook mogelijkheden om in te spelen op marktontwikkelingen en om met rendabele oplossingen te komen. Op dit moment is O-Nexus op het niveau om op nieuwe features door te ontwikkelen, waarbij we tegelijkertijd werken aan een hands-free energie management systeem. Comfort blijft behouden en bovenal wordt er CO₂ bespaard.

Meer nieuwsgierig geworden naar hoe O-Nexus plezierig en duurzaam wonen realiseert? Schroom niet om contact op te nemen!

Geschreven door: Rami Hamdan (Energy Engineer)

Deel deze publicatie:

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Sluit deze banner om verder te gaan met het gebruik van deze website.