Een toekomstbestendig energiesysteem ⚡️

Het energienet in Nederland is vol, en dat merken we nu al. Dit betekent dat aanvragen voor aansluitingen van zonnepanelen en warmtepompen op zich moeten laten wachten. Om de overgang naar duurzame energie mogelijk te maken binnen de gebouwde omgeving is er een grote aanpassing nodig in de huidige energie infrastructuur. Alleen inzetten op het verzwaren van het energienet zal waarschijnlijk niet voldoende zijn, dit kost veel tijd, personeel en geld. Er zijn meer maatregelen nodig om de elektrificatie van de energiemarkt mogelijk te maken. Energievoorziening kan bijvoorbeeld meer lokaal gefaciliteerd worden. 

Gebruik van zelf opgewekte energie, lokale energieopslag, en een energiemanagement systeem maakt van de woning een zelfvoorzienende energiehub. Afbouw van de salderingsregeling geeft nog eens een financiële impuls om zonne-energie op te slaan.

Met het energiesysteem van O-Nexus, geïntegreerd in de ‘next generation’ groepenkast van Attema B.V., zijn woningen klaar voor de toekomst. De data die het meetsysteem oplevert wordt geanalyseerd, waarna bedacht wordt hoe zo optimaal mogelijk zelf opgewekte energie ingezet kan worden. In plaats van zelf opgewekte energie overdag terug te sturen naar het net, kan het naar een lokale energieopslag gestuurd worden. De benodigde energievraag op een later moment kan dan voorzien worden door middel van de opgeslagen energie. Dit zorgt voor minder verspilling van energie, en niet onbelangrijk: minder belasting van het energienet.

Deel deze publicatie:

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Sluit deze banner om verder te gaan met het gebruik van deze website.